Spanje is het tweede toeristenland ter wereld 

Het toerisme in Spanje stijgt jaarlijks met 10%. Dit komt o.a. ook omdat landen als Egypte, Tunesie en Turkije minder aantrekkelijk zijn geworden. Maar de charme en het klimaat in Spanje spelen daarbij een hoofdrol. Noord Europa, met zijn gure winters, is aan het vergrijzen waardoor steeds meer mensen zoeken naar een mogelijkheid om de winter in een aangenaam klimaat door te brengen. Spanje is het tweede toerisme land ter wereld. Steden als Barcelona, Benidorm, Marbella of Palma de Mallorca en Granada blijven wereldwijd echte trekpleisters.

De apartementen

Achtergrond

Na de onroerend goed crisis van 2008 daalden de huizenprijzen in Spanje met 40%. Om de banken te redden, heeft de overheid 200.000 stuks onroerend goed, met een gezamenlijke waarde van 50 miljard euro ondergebracht bij de semi-overheidsorganisatie SAREB, de zogenaamde "bad bank".
Granfiesta heeft met SAREB een overeenkomst gesloten voor het verwerven, exploiteren en verkopen van door Granfiesta geselecteerde delen van het SAREB onroerend goed.

Verkoop

De verkoop van appartementen richt zich vooral op toeristen en overwinteraars uit Noord Europa. Daarnaast worden de appartementen ook aangeboden aan Spaanse zomergasten van Playa Dorada. 

In de regio

Steden


In de regio vindt u charmante, typisch Spaanse provincieplaatsen als Castellon, de oude kasteelplaats Peniscola waar pausen hebben gewoond en de schitterende stad Valencia. 

Natuurparken en stranden


Er zijn meerdere natuurparken in de regio en in vele stranden van allerlei soort.  

Vermaak


In Oropesa del Mar en omgeving zijn niet alleen zeven familie ptetparken, maar ook diverse waterparadijzen en zoutwater baden.